Thursday, November 14, 2013

[batavia-news] Fw: Arkipelagen - ny bok om Indonesien [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from Sunny included below]

Bagi yang berdiam di Swedia atau bisa berbahasa Swedia, ini ada buku baru tentang Indonesia  berjudul "Arkipelagen: Indonesien sträcker på sig",  oleh Klas Lundström, penerbit :Telegram Bokförlags . Buku ini diteritkan dalam bentuk cetak maupun on line.  Alamat pengarang tertera pada akhir email di bawah ini
 
 
Sent: Thursday, November 14, 2013 12:58 PM
Subject: Arkipelagen - ny bok om Indonesien
 
Pressmeddelande

INDONESIEN:
Världens största skärgård


I tisdags (12/11) visade SVT Dox den makabra och ångestladdade dokumentären The Act Of Killing där personer från paramilitära organisationer som agerade bödlar under massmordet i Indonesien samman med Suhartos statskupp 1965 stolt visade hur de gick tillväga. På sociala medier var det många som bestört konstaterade att massmordet i Indonesien - ett av de värsta under 1900-talet och främst drabbade fackligt aktiva, journalister, kastmotståndare på Bali och kommunister - är en vit fläck i historieböckerna.

Och det är nog sant: i västvärlden är det få som känner till Suhartos brutala styre, än färre känner till vidden av Sveriges samarbete med Indonesien.

Telegram Bokförlags släpp av Klas Lundströms reportagebok Arkipelagen: Indonesien sträcker på sig kunde därför inte ha kommit lägligare. Arkipelagen en svårdefinierad litterär upplevelse. Å ena sidan är det en spännande reseskildring, å andra sidan ett politiskt reportage - men den är även ett djupdyk i landets historia och botaniserar bland arkipelagens legender och myter.

Politiskt är Indonesien ett synnerligen intressant land: Sydostasiens snabbast växande ekonomi och världens fjärde folkrikaste nation – med en mycket blodig nutidshistoria. Efter demokratins återkomst och Suhartos fall 1998 har landet hyllats för sina demokratiska vinningar, och lyftes under Arabiska våren fram som en förebild för stater med seglivade despoter och unga missnöjda befolkningar.

Men har Indonesien verkligen gjort upp med sitt förflutna? Och vilka effekter får glömskans strategi på dagens politiska tillvaro? Dessa frågor försöker författaren och journalisten Klas Lundström ge svar på. Därför tar han med läsaren till Borneos kolgruvor och palmoljefält, till Javas svavelgruvor och riskooperativ, Jakartas HBTQ-rörelser och mångkulturella parkeringar, Balis kastmotståndare och västerländska livsnjutare, samt regimkritiska journalister som berättar om ett land som håller på att gå vilse i jakten efter stormaktsstatus.

Den röda tråden är rörelsen i världens största skärgård: Indonesien. En färd inte nödvändigtvis framåt men alltid på väg till något. Och längs vägen stiftar läsaren bekantskap med några av Indonesiens tusentals centrum: Sydostasiens politiska hjärta (Jakarta), myternas tjusigaste bygge (Bali), gudarnas gemensamma plats (Java) och världens äldsta urskog (Borneo).

Arkipelagen släpps både som e-bok och häftad. För mer info eller frågor om recensionsexemplar: carl@telegramstudios.com.

* * *

ARKIPELAGEN: INDONESIEN STRÄCKER PÅ SIG
Av Klas Lundström

Format: E-bok/Häftad (283s./320s.)
Utg.datum: 2013-11-13/2013-11-17
ISBN: 9789174232462 (E-bok) 9789174232479 (häftad)
Grafik: Carl Torstensson
Ämnen: Reportage, samhälle, essä, reseskildring, politik, ekonomi, miljö

Klas Lundström
journalist & författare

__._,_.___

Attachment(s) from Sunny

1 of 1 Photo(s)

Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
http://groups.yahoo.com/group/batavia-news
to Subscribe via email :
batavia-news-subscribe@yahoogroups.com
----------------------------------------
VISIT Batavia News Blog
http://batavia-news-networks.blogspot.com/
----------------------------
You could be Earning Instant Cash Deposits
in the Next 30 Minutes
No harm to try - Please Click
http://tinyurl.com/bimagroup 
--------------
.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment